Termeni si conditii

Introducere

Prezentul site este detinut in mod legal de EXCLUSIV DESIGN PRODUCTS S.R.L. Societate înregistrată la Registrul Comerţului cu   Nr. J40/635/2009, cu sediul social in str. Baraj Bistritei 11, bl. M23, sc.3, et.3, ap. 53, sector 3, Bucuresti si cu cont bancar deschis la ING BANK – Bucuresti, cod IBAN RO84INGB0000999907984730, si Cod Fiscal  RO 24973184, reprezentată legal de către D-nul Florin Alexandru Georgescu, în calitate de Adminstrator.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Exclusiv Design APA&FOC, prin intermediul siteului www.exclusivdesign.ro.

Prezentele Conditii Generale definesc conditiile de utilizare a site-ului www.exclusivdesign.ro de catre potentialii vizitatori sau clienti. Accesand si navigand pe acest site, acceptati, termenii de utilizare descrisi in continuare. In cazul in care nu sunteti de acord cu prezenta nota, va rugam sa parasiti acest website.

Termeni generali de folosire a site-ului

Legea drepturilor de autor

Paginile site-ului nostru sunt protejate de legea drepturilor de autor. În particular, orice reproducere, adaptare, traducere, stocare sau procesare în alte media, incluzând stocarea şi procesarea prin mijloace electronice se bucură de copyright. Orice utilizare parţială sau integrală va necesita acordul prealabil în scris din partea Exclusiv Design APA&FOC. Atât conţinutul cât şi structura site-ului sunt protejate de legea drepturilor de autor. Orice reproducere a informaţiilor sau datelor, în particular folosirea textelor sau imaginilor de produse (cu excepţia materialelor de presă) necesită acordul prealabil în scris din partea Exclusiv Design APA&FOC. Drepturile de diseminare şi de reproducere sunt deţinute de Exclusiv Design APA&FOC. Drepturile de folosinţă ale imaginilor se păstrează atunci când imaginile sunt adăugate automatic sau manual într-o arhivă.

 Mărci înregistrate

Logo-ul Exclusiv Design APA&FOC şi toate denumirile produselor şi/sau reprezentările grafice ale produselor aflate pe aceste pagini sunt mărci înregistrate ale partenerilor adiţionali, co-partenerilor, membrilor şi reprezentanţilor legali. Orice abuz sau utilizare neautorizată ale acestor mărci sunt interzise şi constituie încălcări ale legii mărcilor, legii dreptului de autor şi a altor legi ale proprietăţii intelectuale şi ale concurenţiei neloiale.

În cazul unei comenzi sau a unei declaraţii legale de orice fel, se încheie un contract între utilizator şi administratorul website-ului respectiv sau între utilizator şi altă parte legală sau persoană instruită în această privinţă, fără nicio relaţionare între Alego şi utilizator. Vă rugăm să consultaţi termenii legali şi condiţiile de utilizare de pe website-ul redirecţionat.

Utilizarea necorespunzatoare si raspunderi

Clientul este de acord sa foloseasca serviciul numai in scopuri legale. Clientul se obliga ca:

– nu va modifica, copia, transmite, publica, reproduce, crea produse derivate, transfera sau vinde orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web;

– nu va desfasura (si nu va permite) activitatea de cracking, hacking sau frauda. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor pot si vor fi actionati in instanta, civil si penal.

– Clientul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze Exclusiv Design APA&FOC in justitie cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea site-ului de catre client, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, stricaciuni, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de Exclusiv Design APA&FOC ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre client a acestor termeni si conditii.

Dispute si conflicte

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul Exclusiv Design APA&FOC si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre Exclusiv Design APA&FOC si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil , se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

FORTA MAJORA

Exclusiv Design APA&FOC nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in acesti termeni si conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului, a altor autoritati competente de care Exclusiv Design APA&FOC nu este responsabila.

Obiectivul continutului site-ului exclusivdesign.ro

Obiectivul continutului site-ului este de a transmite informatii actualizate si exacte. Exclusiv Design APA&FOC nu poate garanta insa, ca prezentele pagini nu contin erori, si asigura ca depune toate diligentele pentru realizare unei informari corecte si remedierea eventualelor erori.

Orice persoana care doreste sa-si procure unul din serviciile sau produsele prezentate in site este rugata sa contacteze Exclusiv Design APA&FOC printr-unul din mijloacele de contact prezente pe acest Site, pentru a se informa atat asupra disponibilitatii serviciului sau produsului in cauza cat si asupra conditiilor contractuale, taxelor, tarifelor si informatiilor tehnice sau de alta natura.

Confidentialitate

Datele personale introduse de catre utilizator pe www.exclusivdesign.ro vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., iar acestea nu vor fi furnizate sau vandute unei terte parti.

www.exclusivdesign.ro nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Informatii pentru utilizatori (vizitatori)

Ca utilizator (vizitator) aveti urmatoarele responsabilitati:

– sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, asa cum este cerut de formularul de inregistrare atunci cand este cazul;

– sa mentineti si innoiti, atunci cand situatia cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.

Totodata va asumati obligativitatea de a nu face urmatoarele:

– sa publicati materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem cat si orice sistem sau informatie;

– sa publicati material cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;

– sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridical, materiale ori informatii prohibite de prevederile legale in vigoare;

– sa publicati o imagine sau o afirmatie care contravine normelor legale in vigoare incidente.

In caz de nerespectare a acestor conditii, Exclusiv Design APA&FOC si afiliatii sai se disociaza de autorul acestora, va sterge informatiile respective si poate actiona pe cale legala.

Modificari ale politicii de confidentialitate

Modificari ale prezentei politici de confidentialitate ce vor aparea pe parcurs vor fi publicate in aceasta pagina web fara a va informa anterior.

“Termeni si Conditii” constituie, in intregime, un acord incheiat intre dumneavoastra si Exclusiv Design APA&FOC in privinta utilizarii site-ului www.exclusivdesign.ro.

Exclusiv Design APA&FOC isi rezerva dreptul de a revizui si aduce la zi aceste reguli in orice moment, fara o anuntare sau o acceptare prealabila a utilizatorilor.

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile cuprinse in aceasta pagina va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0728 717 087.

Conditii de retur

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu oferit clientilor EXCLUSIV DESIGN PRODUCTS S.R.L., Societate înregistrată la Registrul Comerţului cu Nr. J40/635/2009, cu sediul social in str. Baraj Bistritei 11, bl. M23, sc.3, et.3, ap. 53, sector 3, Bucuresti, organizata potrivit legii romane.

Prin acest serviciu, clientii EXCLUSIV DESIGN PRODUCTS S.R.L pot returna  in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate din showroom-ul nostru, sau de pe www.exclusivdesign.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afecteaza dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru contractele incheiate la distanta sau contractele incheiate in afara spatiilor comerciale Exclusiv Design Products SRL.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.

Clientii EXCLUSIV DESIGN RPODUCTS S.R.L. sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu.

Acestia pot fi doar persoane fizice care au achizitionat produse din magazinul nostru Exclusiv Design Products SRL, sau de pe http://exclusivdesign.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau a facturii fiscale Exclusiv Design Products SRL.

Persoanele juridice nu pot returna produsele comandate, indiferent de ce produs este comandat! Exceptie fac produsele care nu corespund descrierii, sunt defecte sau ajung deteriorate la adresa destinatarului (clientului). Termenul maxim de constatare a oricarei neregului este de 48 ore de la data primirii produsului!

In cazul contractelor de prestari servicii incheiate in magazinele Exclusiv Design Products SRL, odata ce serviciul comandat/achizitionat a fost integral prestat (de exemplu, produsul a fost instalat, dezinstalat, curatat etc), contractul de prestari servicii se considera complet executat, iar consumatorul nu mai poate solicita restituirea platii efectuate. Orice alt seriviciu solicitat separat / suplimentar (de exemplu, dezinstalare, instalarea unui nou produs etc) reprezinta un serviciu separat si va fi efectuat la solicitarea expresa a clientului, contra-cost. In situatia in care serviciul a fost achizitionat de pe www.exclusivdesign.ro, consumatorul isi pierde dreptul de retragere prevazut de legislatia in vigoare odata ce serviciul comandat a fost prestat.

Cum puteti returna produsele achizitionate de la EXCLUSIV DESIGN PRODUCTS SRL?

Produsele cumparate din showroom-ul Exclusiv Desgin Products SRL sau de pe www.exclusivdesign.ro  pot fi returnate  in termen de 14 zile calendaristice:

 • in showroom-ul nostru din tara, cumparatorul predand personal produsul unui reprezentant al Exclusiv Design Products SRL;
 • declaratie neechivoca in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail sau fax);
 • cu un curier, ales de cumparator, al carui cost de expeditie va fi platit integral de cumparator.

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:

 • de la data cumpararii produsului in cazul in care acesta a fost achizitionat in magazin;
 • de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.exclusivdesign.ro ; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri. Aceasta regula este valabila numai pentru persoanele fizice!

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

 

Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:

 • Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;
 • Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

 

Produse care nu sunt acceptate la retur

 • Produse realizate pe comanda (spre exemplu, un semineu facut la comanda, cu anumite carcteristici ce se integreaza exclusiv casei clientului final);
 • Servicii care au fost comandate de client si au fost executate cu acordul acestuia;
 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
 • Daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau dezambalat;
 • In cazul mai multor produse achizitionate printr-un credit, nu se va putea face returul unui singur produs, ci doar un retur integral, al tuturor produselor.
 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional, se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

 

Pentru produsele returnate in magazin sunt necesari urmatorii pasi:

Clientul preda produsul in magazin cu toate componentele, accesoriile, inclusiv manuale si certificate de garantie, obligatoriu insotit de factura/ bon fiscal si de dovada platii, in baza unui proces verbal de predare primire.

Exclusiv Design Products SRL va face o evaluare a starii produsului, inclusiv in ceea ce priveste componentele si accesoriile acestuia. Evaluarea produsului predat in magazin se va face pe loc de catre personal autorizat.

Exclusiv Design Products SRL va emite o factura de stornare cu valoarea rezultata in urma evaluarii si va rambursa clientului suma respectiva de bani, inclusiv costurile initiale ale livrarii daca au fost suportate de cumparator.

In situatia returului in magazin, daca clientului opteaza pentru inlocuirea produsului returnat cu un alt produs disponibil la vanzare, clientului i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea returului si pretul noului produs (sau, dupa caz, va achita diferenta de bani).

 

In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

Suma aferenta returului, care figureaza in factura fiscala de stornare, ii va fi rambursata clientului prin Ordin de plata in cel mult 3 zile de la data la care Exclusiv Design Products SRL intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care Exclusiv Design Products SRL este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, Exclusiv Design Products SRL va prelungi termenul in mod corespunzator.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati, iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii Exclusiv Design Products SRL vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila, chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

 

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare: toate costurile sunt suportate de catre cumparator.

Exclusiv Design Products SRL poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.